Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Για τα γεγονότα στην Κ.Σ.Ο.Τ. ...

Στις 08/01/2020 ο φοιτητικός σύλλογος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης προέβη σε κατάληψη του κτηρίου της σχολής στην οδό Ομήρου 55-57 , ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υφιστάμενη κατάσταση.

Διανύοντας μήνα Ιανουάριο δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι θέσεις εργασίας για το διδακτικό προσωπικό και λοιπούς συνεργάτες. Από τις 19/11/2019 και μετά από πίεση των σπουδαστών η σχολή άνοιξε , διεξάγοντας μαθήματα σεμιναριακού τύπου και με βασικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού (π.χ. μουσικοί συνοδοί). Άμεση συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η συρρίκνωση του σπουδαστικού έτους. Ταυτόχρονα , μετά από τον σεισμό του Ιουλίου , μια από τις τρεις αίθουσες όπου διεξάγονται τα μαθήματα κρίθηκε ακατάλληλη, με αποτέλεσμα τρία σπουδαστικά έτη να προσπαθούν να χωρέσουν σε δύο αίθουσες - κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε μη σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Ο φοιτητικός σύλλογος της Κ.Σ.Ο.Τ. κινήθηκε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση επίλυση του ζητήματος. Ακόμη και εκεί , όμως , οι ιθύνοντες έριξαν το μπαλάκι της ευθύνης στο λογιστικό χάος που επικρατεί. Οι σπουδαστές παραμένουν μετέωροι ανάμεσα σε υποσχέσεις και με το ερώτημα για το ποιος τελικά ευθύνεται ακόμη αναπάντητο. Η φετινή κατάσταση δεν είναι παρά η κορυφή ου παγόβουνου σε σχέση με το δυσλειτουργικό καταστατικό της σχολής , το οποίο αν δεν αλλάξει άμεσα θα δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Για μας η αλληλεγγύη και η έμπρακτη στήριξη στους σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Χορού είναι δεδομένη και αυτονόητη.

Όντας κομμάτι μιας ανώτερης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης γνωρίζουμε καλά πως αυτή διαρκώς υποτιμάται και εμπράκτως υποβαθμίζεται. Το γεγονός ότι σπουδάζουμε σε καλλιτεχνικές σχολές δε μπορεί να συνεπάγεται την αντιμετώπισή μας ως σπουδαστές με λιγότερες ανάγκες , δικαιώματα και προσβάσεις πάνω στο αντικείμενό μας. η υποκριτική , η σκηνοθεσία και ο χορός είναι το περιεχόμενο. Η ραχοκοκαλιά της λειτουργίας των σχολών μας , όμως , είναι το έμψυχο εκπαιδευτικό δυναμικό , οι αίθουσες διδασκαλίας και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Δίχως αυτά εκπαίδευση δε γίνεται.Γι ΄αυτούς τους λόγους - καθώς τα ίδια τα προβλήματα δεν είναι τόσο μακρυά από εμάς - με τις ίδιες ανάγκες , με την ίδια ζέστη, διεκδικούμε την ομαλή λειτουργία της Κ.Σ.Ο.Τ..

Αρνούμαστε:
  •  Την υποτίμηση των καλλιτεχνικών σπουδών.       

Διεκδικούμε:
  • Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Κ.Σ.Ο.Τ.  
  •  Να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών της Κ.Σ.Ο.Τ.
  • Την άμεση αποκατάσταση του κτηρίου της οδού Ομήρου.
  • Τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της Κ.Σ.Ο.Τ.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΈΣ,-ΣΤΡΙΕΣ  ΔΡΑΜΑΤΙΚΉ Σ  ΣΧΟΛΉ Σ ΕΘΝΙΚΟΎ ΘΕΆΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου